Zobacz Jak Powstają Słodycze

Zobacz jak wygląda nasza codzienna praca W Manufakturze Cukierków i Odwiedź Nas Osobiście!

Poczuj cudowny zapach słodyczy, naciesz oko tysiącem kolorów i skosztuj jeszcze ciepłego karmelka… Wnętrza lokali Manufaktur Cukierków przypominają fabrykę słodyczy św. Mikołaja – tyle że u nas, zamiast bajkowych elfów, przy blatach pracują profesjonalni karmelarze. Mamy pewność, że nie tylko najmłodsi goście przeniosą się do wyśnionej krainy słodyczy.

Można nas odwiedzić w dowolnych godzinach naszej pracy. Gwarantujemy, że nie wypuścimy Cię od nas bez skosztowania wyśmienitych słodkości!

Sklep i Manufaktura w jednym!

U nas zawsze się coś dzieje – o każdej pełnej godzinie rozpoczynamy pokazy i warsztaty, podczas których dowiesz się, w jaki sposób własnoręcznie wytwarza się nasze słodkości. Ciekawostką jest to, że korzystamy z metod wytwarzania lizaków i cukierków, które znane były już w XVII stuleciu! A na tych, którzy będą z nami do końca, będzie czekał obowiązkowy słodki poczęstunek – jeszcze ciepłe karmelki. Można oczywiście również wpaść tylko na moment, żeby wybrać rożek ulubionych karmelków i zniknąć, pochłoniętym słodką chwilą przyjemności…

Niezależnie od wieku, u nas poczujesz się jak dziecko – zapewniamy radość nawet w najbardziej ponury i deszczowy dzień!

Zalety naszych słodyczy

Bez konserwantów

Słodycze z Manufaktury Cukierków nie zawierają sztucznych konserwantów oraz substancji przeciwzbrylających.

Bez glutenu

Cukierki i lizaki wytwarzane w Manufakturze Cukierków nie zawierają glutenu.

Bez laktozy

Podczas ręcznego wytwarzania słodyczy nie używamy mleka. Cukierki i lizaki z Manufaktury Cukierków mogą być spożywane przez osoby mające alergię na mleko lub laktozę.

Naturalne barwniki

Słodyczą nadajemy kolor bardzo wysokiej jakości barwnikami naturalnymi, które wytwarzane są m.in. z kurkumy, buraka, marchwii, pokrzywy, palonego karmelu, arnoty właściwej.

Produkt wegański

Słodycze wytwarzane przez naszych cukierników są w 100% wegańskie. Słodycze nie zawierają barwników oraz produktów pochodzenia zwierzęcego.

100% wykonane ręcznie w Polsce

Wszystkie cukierki i lizaki wytwarzane są w 100 % ręcznie, bez użycia maszyn, na oczach naszych Klientów w pracowniach w Warszawie i w  Toruniu. Każdy wzór  jest składany indywidualnie stąd wyjątkowość naszych słodyczy.

Nasze lokale Manufaktury Cukierków

Znajdziesz nas:

Odwiedź nas!