Warsztaty I Pokazy Dla Osób Indywidualnych

Chcielibyśmy podzielić się z Wami naszą pasją do ręcznego wytwarzania apetycznych słodkości. Wierzymy, że słodycze to nie tylko uczta dla ciała, ale i oczu - dlatego chcemy, żebyście mieli okazję zobaczyć proces ich powstawania od podstaw. Gwarantujemy, że to naprawdę niesamowite doświadczenie!

A dla tych, którzy nie chcą poprzestawać wyłącznie na patrzeniu, organizujemy również karmelarskie warsztaty kręcenia lizaka, podczas których będziecie mogli dotknąć ciepłego karmelu i na moment poczuć się jak prawdziwi karmelarze. To nie tylko wyjątkowe przeżycie, ale również niezwykła podróż w czasie, bowiem w naszej pracy wykorzystujemy metodę wytwarzania cukierków i lizaków znaną już od XVII wieku!

Podczas naszych warsztatów każdy uczestnik będzie miał okazję własnoręcznie ukręcić lizaka. Nasi Karmelarze szczegółowo opowiedzą i pokażą wszystkie etapy powstawania słodyczy: od gotowania karmelu, jego barwienia aż po tworzenie oryginalnych wzorów. A kiedy masa będzie już gotowa, adept sztuki karmelarskiej wejdzie za stół produkcyjny i własnoręcznie przygotowuje swojego lizaka. Za uwagę i cierpliwość, naszych uczestników nagrodzimy jeszcze ciepłymi karmelkami. Warsztaty zawierają treści edukacyjne, które urozmaicamy atrakcyjnymi konkursami – uczymy, bawiąc i bawimy, ucząc.

Warsztaty Kręcenia Lizaków

Terminy:

Poniedziałek-Piątek godz.: 15.00, 16.00
Sobota - Niedziela godz.: 11:00, 13:00, 15:00, 17:00.
Warsztaty rozpoczynają się o pełnych godzinach.
Adres: Manufaktura Cukierków ul. Szeroka 33, Toruń

Opiekunowie uczestniczą w pokazie bezpłatnie!
W warsztatach mogą brać udział dzieci powyżej 4 roku życia.
Czas trwania warsztatu: ok. 45 minut.

Koszt uczestnictwa wynosi 18 zł od 1 sztuki ukręconego lizaka.

Cena zawiera:
- udział w warsztatach
- własnoręcznie ukręconego lizaka
- słodki poczęstunek
- Dyplom Małego Cukiernika

Opiekunowie uczestniczą w pokazie bezpłatnie!

Zalety naszych słodyczy

Bez konserwantów

Słodycze z Manufaktury Cukierków nie zawierają sztucznych konserwantów oraz substancji przeciwzbrylających.

Bez glutenu

Cukierki i lizaki wytwarzane w Manufakturze Cukierków nie zawierają glutenu.

Bez laktozy

Podczas ręcznego wytwarzania słodyczy nie używamy mleka. Cukierki i lizaki z Manufaktury Cukierków mogą być spożywane przez osoby mające alergię na mleko lub laktozę.

Naturalne barwniki

Słodyczą nadajemy kolor bardzo wysokiej jakości barwnikami naturalnymi, które wytwarzane są m.in. z kurkumy, buraka, marchwii, pokrzywy, palonego karmelu, arnoty właściwej.

Produkt wegański

Słodycze wytwarzane przez naszych cukierników są w 100% wegańskie. Słodycze nie zawierają barwników oraz produktów pochodzenia zwierzęcego.

100% wykonane ręcznie w Polsce

Wszystkie cukierki i lizaki wytwarzane są w 100 % ręcznie, bez użycia maszyn, na oczach naszych Klientów w pracowniach w Warszawie i w  Toruniu. Każdy wzór  jest składany indywidualnie stąd wyjątkowość naszych słodyczy.

Bezpłatne pokazy

Zapraszamy wszystkich, małych i dużych, na bezpłatne pokazy ręcznego wytwarzania słodyczy! Nasi doświadczeni karmelarze dokładnie opowiedzą i pokażą poszczególne etapy powstawania słodyczy: od gotowania karmelu, jego barwienia aż po tworzenie unikatowych wzorów. Za uwagę i cierpliwość, wszystkich uczestników nagrodzimy jeszcze ciepłymi karmelkami!

Terminy:

Poniedziałek-Piątek: 17:00, 18:00, 19:00, 20:00
Sobota-Niedziela godz.: 10:00, 12:00, 14:00, 16:00, 18:00, 19:00, 20:00
w lokalu przy ul.: Szeroka 33, Toruń

Wszystkie pokazy rozpoczynają się o pełnej godzinie, dlatego żeby nic nie stracić, sugerujemy przyjść kilka minut przed rozpoczęciem. Chociaż oczywiście do oglądania można przyłączyć się również w trakcie!