Słodycze z Manufaktury Cukierków nie zawierają sztucznych konserwantów oraz substancji przeciwzbrylających.
Warsztaty I Pokazy Dla Osób Indywidualnych
Naszą pasją i pracą chcemy wywoływać jak najwięcej uśmiechu na Waszych twarzach. Dlatego oprócz pysznego smaku naszych słodyczy, oferujemy także warsztaty i pokazy wytwarzania cukierków i lizaków. To prawdziwa frajda zarówno dla dzieci, jak i osób dorosłych – przyjdź i przekonaj się sam!
Owocem naszych warsztatów jest własnoręczne wykonanie przez każdego uczestnika swojego lizaka. Jednak zanim to nastąpi, nasi karmelarze dokładnie opowiedzą i pokażą wszystkie etapy powstawania słodyczy: od gotowania karmelu, jego barwienia aż po tworzenie wzorów. Kiedy masa karmelowa będzie już przygotowana, adept sztuki karmelarskiej wchodzi za stół produkcyjny i własnoręcznie przygotowuje wymarzonego lizaka. Za uwagę i cierpliwość wszystkich uczestników nagrodzimy ciepłymi karmelkami. Nasze warsztaty zawierają treści edukacyjne w interesującej formie, które przeplatane są atrakcyjnymi konkursami. Ucz się bawiąc i baw się ucząc!
![](files/manufaktura/banery/oferta_warsztaty_wwa_1.png)
![](files/manufaktura/banery/oferta_warsztaty_wwa_1a.png)
Warsztaty Dla Osób Indywidualnych
Wszystkie warsztaty rozpoczynają się o pełnej godzinie!
Żeby nic nie stracić, wystarczy przyjść kilka minut przed rozpoczęciem.
Warsztaty trwają ok. 45 minut.
Zapraszamy na Warsztaty Kręcenia Lizaków, ul. Nowy Świat 51 w Warszawie
Terminy:
Poniedziałek - piątek o godzinie: 16:00
Sobota- Niedziela o godz.: 11:00, 13:00, 15:00
Koszt uczestnictwa wynosi 26 zł od osoby.
Cena zawiera:
- Udział w warsztatach
- Własnoręcznie ukręconego lizaka
- Słodki poczęstunek
- Dyplom Małego Cukiernika
Na warsztaty należy się wcześniej zapisać pod numerem telefonu: 790-888-235
Zalety naszych słodyczy
![](files/manufaktura/grafika-strony/zalety-ikony/bez-konserwantow.png)
Bez konserwantów
![](files/manufaktura/grafika-strony/zalety-ikony/bez-glutenu.png)
Bez glutenu
Cukierki i lizaki wytwarzane w Manufakturze Cukierków nie zawierają glutenu.
![](files/manufaktura/grafika-strony/zalety-ikony/bez-laktozy.png)
Bez laktozy
Podczas ręcznego wytwarzania słodyczy nie używamy mleka. Cukierki i lizaki z Manufaktury Cukierków mogą być spożywane przez osoby mające alergię na mleko lub laktozę.
![](files/manufaktura/grafika-strony/zalety-ikony/naturalne-barwniki.png)
Naturalne barwniki
Słodyczom nadajemy kolor bardzo wysokiej jakości barwnikami naturalnymi, które wytwarzane są m.in. z kurkumy, buraka, marchwi, pokrzywy, palonego karmelu, arnoty właściwej.
![](files/manufaktura/grafika-strony/zalety-ikony/wege.png)
Produkt wegański
Słodycze wytwarzane przez naszych cukierników są w 100% wegańskie. Słodycze nie zawierają barwników oraz produktów pochodzenia zwierzęcego.
![](files/manufaktura/grafika-strony/zalety-ikony/wykonane-recznie.png)
100% wykonane ręcznie w Polsce
Wszystkie cukierki i lizaki wytwarzane są w 100% ręcznie, bez użycia maszyn, na oczach naszych Klientów w Warszawie i w Toruniu. Każdy wzór jest składany indywidualnie stąd wyjątkowość naszych słodyczy.
Bezpłatne Pokazy
Bezpłatne Pokazy
Zapraszamy wszystkich, małych i dużych, na bezpłatne pokazy wytwarzania słodyczy! Nasi doświadczeni karmelarze skrupulatnie opowiedzą i pokażą krok po kroku wszystkie etapy powstawania cukierków i lizaków: od gotowania karmelu, jego barwienia aż po tworzenie unikalnych wzorów. Za skupienie i cierpliwość podczas pokazu każdego uczestnika nagradzamy ciepłymi karmelkami.
Wszystkie pokazy rozpoczynają się o pełnej godzinie - żeby nic nie stracić, wystarczy przyjść kilka minut przed rozpoczęciem. Choć oczywiście do oglądania można przyłączyć się również w trakcie trwania pokazu.
Nie dokonujemy rezerwacji, wystarczy przyjść!
Terminy:
Poniedziałek - Niedziela do godz. 17.00
Manufaktura Cukierków ul. Nowy Świat 51 w Warszawie
![](files/manufaktura/banery/oferta_warsztaty_wwa_2.png)