Warsztaty I Pokazy Dla Osób Indywidualnych

Naszą pasją i pracą chcemy wywoływać jak najwięcej uśmiechu na Waszych twarzach. Dlatego oprócz pysznego smaku naszych słodyczy, oferujemy także warsztaty i pokazy wytwarzania cukierków i lizaków. To prawdziwa frajda zarówno dla dzieci, jak i osób dorosłych – przyjdź i przekonaj się sam!

Owocem naszych warsztatów jest własnoręczne wykonanie przez każdego uczestnika swojego lizaka. Jednak zanim to nastąpi, nasi karmelarze dokładnie opowiedzą i pokażą wszystkie etapy powstawania słodyczy: od gotowania karmelu, jego barwienia aż po tworzenie wzorów. Kiedy masa karmelowa będzie już przygotowana, adept sztuki karmelarskiej wchodzi za stół produkcyjny i własnoręcznie przygotowuje wymarzonego lizaka. Za uwagę i cierpliwość wszystkich uczestników nagrodzimy ciepłymi karmelkami. Nasze warsztaty zawierają treści edukacyjne w interesującej formie, które przeplatane są atrakcyjnymi konkursami. Ucz się bawiąc i baw się ucząc!

Warsztaty Dla Osób Indywidualnych

Wszystkie warsztaty rozpoczynają się o pełnej godzinie – żeby nic nie stracić, wystarczy przyjść kilka minut przed rozpoczęciem. Warsztaty trwają ok. 45 minut.

Zapraszamy na Warsztaty Kręcenia Lizaków, ul. Nowy Świat 51 w Warszawie

Terminy:
Poniedziałek - piątek o godzinie: 16.00, 17.00
Sobota- Niedziela o godz.: 12.00, 13.00, 14.00, 15.00, 16.00, 17.00

Koszt uczestnictwa wynosi 20 zł od osoby.
Cena zawiera:
- Udział w warsztatach,
- Własnoręcznie ukręconego lizaka

- Słodki poczęstunek
- Dyplom Małego Cukiernika

Na warsztaty należy się wcześniej zapisać pod numerem telefonu: 790-888-235

Zalety naszych słodyczy

Bez konserwantów

Słodycze z Manufaktury Cukierków nie zawierają sztucznych konserwantów oraz substancji przeciwzbrylających.

Bez glutenu

Cukierki i lizaki wytwarzane w Manufakturze Cukierków nie zawierają glutenu.

Bez laktozy

Podczas ręcznego wytwarzania słodyczy nie używamy mleka. Cukierki i lizaki z Manufaktury Cukierków mogą być spożywane przez osoby mające alergię na mleko lub laktozę.

Naturalne barwniki

Słodyczą nadajemy kolor bardzo wysokiej jakości barwnikami naturalnymi, które wytwarzane są m.in. z kurkumy, buraka, marchwii, pokrzywy, palonego karmelu, arnoty właściwej.

Produkt wegański

Słodycze wytwarzane przez naszych cukierników są w 100% wegańskie. Słodycze nie zawierają barwników oraz produktów pochodzenia zwierzęcego.

100% wykonane ręcznie w Polsce

Wszystkie cukierki i lizaki wytwarzane są w 100 % ręcznie, bez użycia maszyn, na oczach naszych Klientów w pracowniach w Warszawie i w  Toruniu. Każdy wzór  jest składany indywidualnie stąd wyjątkowość naszych słodyczy.

Bezpłatne Pokazy

Bezpłatne Pokazy
Zapraszamy wszystkich, małych i dużych, na bezpłatne pokazy wytwarzania słodyczy! Nasi doświadczeni karmelarze skrupulatnie opowiedzą i pokażą krok po kroku wszystkie etapy powstawania cukierków i lizaków: od gotowania karmelu, jego barwienia aż po tworzenie unikalnych wzorów. Za skupienie i cierpliwość podczas pokazu każdego uczestnika nagradzamy ciepłymi karmelkami.
Wszystkie pokazy rozpoczynają się o pełnej godzinie - żeby nic nie stracić, wystarczy przyjść kilka minut przed rozpoczęciem. Choć oczywiście do oglądania można przyłączyć się również w trakcie trwania pokazu.
Nie dokonujemy rezerwacji, wystarczy przyjść!

Terminy:
Poniedziałek - Niedziela o godzinie: 18.00, 19.00, 20.00
Manufaktura Cukierków ul. Nowy Świat 51 w Warszawie