Umów wycieczkę do Manufaktury Cukierków

Dzielimy się naszą pasją do wyrabiania słodyczy, dlatego z przyjemnością organizujemy warsztaty i pokazy dla grup zorganizowanych. Dzięki nim będziecie mogli zobaczyć na własne oczy, jakie "czary" dzieją się w naszych manufakturach. Dotknij ciepłego karmelu i poczuj cudowny zapach słodyczy!
To nie tylko wyjątkowe przeżycie, ale również niezwykła podróż w czasie - w naszej pracy wykorzystujemy metodę wytwarzania cukierków i lizaków praktykowaną już w XVII wieku!

Każdy, mały czy duży, będzie mógł samodzielnie wyczarować własnego lizaka! To prawdziwa gratka nie tylko dla dzieci - być może jako osoba dorosła odkryjesz na nowo smaki swojego dzieciństwa.

Umów wycieczkę

Warsztaty Dla Grup Zorganizowanych

Owocem naszych warsztatów jest własnoręczne wykonanie przez każdego uczestnika swojego lizaka. Jednak zanim to nastąpi, nasi karmelarze dokładnie opowiedzą i pokażą wszystkie etapy powstawania słodyczy: od gotowania karmelu, jego barwienia aż po tworzenie wzorów. Kiedy masa karmelowa będzie już przygotowana, adept sztuki karmelarskiej wchodzi za stół produkcyjny i własnoręcznie przygotowuje wymarzonego lizaka. Za uwagę i cierpliwość wszystkich uczestników nagrodzimy ciepłymi karmelkami. Nasze warsztaty zawierają treści edukacyjne w interesującej formie, które przeplatane są atrakcyjnymi konkursami. Ucz się bawiąc i baw się ucząc!

 

Zasady uczestnictwa

W warsztatach mogą brać udział dzieci powyżej 7 roku życia.
Opiekunowie uczestniczą w warsztatach bezpłatnie!
Terminy:
Poniedziałek - piątek , w godzinach od 9:00 do 15:00.
w lokalu znajdujących się przy ul. Nowy Świat 51.
(Istnieje możliwość umówienia grup w innych terminach, w zależności od dostępności lokalu.)

Koszt uczestnictwa to 25 zł od osoby.
Cena zawiera:
- udział w warsztatach
- paczkę cukierków
- własnoręcznie ukręconego lizaka
- słodki poczęstunek
- pamiątkowy dyplom

Rezerwacje przyjmujemy telefonicznie od poniedziałku do piątku w godz. 8:30 - 15:30.

Zarezerwuj termin pod nr 692 888 751

Zalety naszych słodyczy

Bez konserwantów

Słodycze z Manufaktury Cukierków nie zawierają sztucznych konserwantów oraz substancji przeciwzbrylających.

Bez glutenu

Cukierki i lizaki wytwarzane w Manufakturze Cukierków nie zawierają glutenu.

Bez laktozy

Podczas ręcznego wytwarzania słodyczy nie używamy mleka. Cukierki i lizaki z Manufaktury Cukierków mogą być spożywane przez osoby mające alergię na mleko lub laktozę.

Naturalne barwniki

Słodyczą nadajemy kolor bardzo wysokiej jakości barwnikami naturalnymi, które wytwarzane są m.in. z kurkumy, buraka, marchwii, pokrzywy, palonego karmelu, arnoty właściwej.

Produkt wegański

Słodycze wytwarzane przez naszych cukierników są w 100% wegańskie. Słodycze nie zawierają barwników oraz produktów pochodzenia zwierzęcego.

100% wykonane ręcznie w Polsce

Wszystkie cukierki i lizaki wytwarzane są w 100 % ręcznie, bez użycia maszyn, na oczach naszych Klientów w pracowniach w Warszawie i w  Toruniu. Każdy wzór  jest składany indywidualnie stąd wyjątkowość naszych słodyczy.

Pokazy wytwarzania cukierków

Na naszych pokazach można się najeść już samym widokiem apetycznych cukierków i lizaków. Nasi karmelarze szczegółowo opowiedzą i pokażą wszystkie etapy powstawania słodyczy: od gotowania karmelu, jego barwienia aż po tworzenie unikatowych wzorów – czemu uczestnicy pokazu będą mogli się dokładnie przyglądać. Za uwagę i cierpliwość każdego nagrodzimy pysznymi „cieplutkimi” karmelkami. Nasze pokazy zawierają treści edukacyjne, podane w atrakcyjnej formie i są przeplatane angażującymi konkursami.
Opiekunowie uczestniczą w pokazie bezpłatnie!
Terminy
Poniedziałek - piątek , w godzinach od 9:00 do 17:00.
w lokalach znajdujących się przy ul. Nowy Świat 51 w Warszawie
(Istnieje możliwość umówienia grup w innych terminach, w zależności od dostępności lokali.)

Ceny
Pakiet podstawowy: koszt udziału wynosi 20 zł od osoby.
Cena zawiera: udział w pokazie, opakowanie cukierków.

Pakiet premium: koszt udziału wynosi 23 zł od osoby.
Cena zawiera: udział w pokazie, opakowanie cukierków, małego lizaka.

Umów wycieczkę